mail: info@10voorjezelf.nl | tel: 023-5747082 of 06-55366773

Bescherming geven aan een kind.

De kinderen van deze tijd voelen heel extreem met hun lichaam. Mede doordat ze helemaal aanwezig zijn in hun lichaam. Ze zijn open en kwetsbaar en hebben bescherming nodig van hun ouders.
Wat is nou bescherming geven? Hieronder een mail van mij aan een moeder die mij vroeg : Hoe kan ik bescherming geven als mijn zoontje op kamp gaat?

Hallo Liesbeth,

Ik ga het proberen uit te leggen wat ik voel. Voor Simon is het lastig om, om te gaan met de begrensdheid en de hardheid van de aardse werkelijkheid. Als je zelf hierop voelt dan weet en begrijp je wat ik bedoel.
Je kunt hem er niet helemaal voor beschermen en dat vraagt hij ook niet. Toch, als hij van binnen weet dat jij of je partner er altijd is als hij een hulpvraag heeft, dan voelt hij zich al beschermd.
Als er dan ook geen oordeel zit op zijn hulpvraag is het helemaal complete bescherming. Als Simon op kamp gaat en als hij weet dat hij je altijd mag bellen en dat jij luistert zonder projectie van jezelf, eventueel met de leiding gaat praten of zoiets, dan bescherm je hem.
Als Simon weet dat als er iets in het kamp gebeurd wat teveel voor hem is, dat jij hem dan vertrouwd dat dat ook echt zo is en hem eventueel ophaalt als dat beter is voor hem, dan bescherm je hem.
Als jij hem ondersteunt in het weten dat hij lichaamsgevoelig is, hij voelt via zijn lichaam, dan kan hij hier ook met je over praten en dan begrijp en bescherm jij hem gelijk. Als jij Simon echt begrijpt door in te voelen, dan bescherm je hem.
Voel je een beetje wat ik bedoel? Ik heb ooit ouders met zo een gevoelig kind aangeraden om een weekje vakantie te vieren in de buurt van het kamp. Ze hebben dit gedaan. Dit was al genoeg bescherming voor het kind en heeft de ouders hierdoor niet nodig gehad. Het was voor beide een grote stap van loslaten vanuit nabijheid.

Veel liefde en moed gewenst.

Warme groet van Tineke

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen