mail: info@10voorjezelf.nl | tel: 023-5747082 of 06-55366773

Het Spel van de Twijfel

Ooit werd er in een channel door Adamus aan mij gevraagd "Ben je bereid te stoppen met het spel van twijfel?" Ik stomverbaasd hahaha, dat deed ik heus niet. "Hmmm" dacht ik. "Oh nee" was het antwoord. "Hoe vaak twijfel je aan beslissingen?",  "Twijfel je aan je actie's, aan je gedachten, of je het goed doet?", " oe vaak beinvloedt de twijfel je?" Brrr… oeps ja, dat deed ik toch echt regelmatig. 

Adamus vertelde dat het heel moeilijk is om met twijfel naar nieuwe bewustzijnslagen te gaan en die te ervaren. Met twijfel blijf je in cirkels rondlopen, je blijft jezelf ontkrachten en je blijft in de slachtofferrol. Twijfel is een virus. Het is van jou, het is een virus in jezelf, die je steeds hetzelfde spel laat spelen.

Twijfel kwam binnen toen de engelen die naar de aarde kwamen, ervoor kozen om te vergeten wie ze waren. Toen je zei "Ik ga vergeten dat ik een engel ben zodat ik kan doen alsof ik een mens ben", toen kwam er twijfel bij je binnen.

Weer kwam de vraag "Ben je bereid om te stoppen met het spel van twijfel aan jezelf?".
Ik voelde tot in mijn tenen dat ik wilde stoppen met de eeuwige twijfel. Ik ervoer vanaf dat moment dat ik zelfs twijfelde bij leuke dingen. Zo van zal ik eerst gaan wandelen of toch maar dat stukje tekst schrijven of naar mijn moeder of eerst de was? Hahaha. Je kent het vast wel. Ook aan het eind van de dag weer twijfel of ik wel productief genoeg was geweest of ik wel op de juiste manier met mijn partner en kinderen omging, twijfel of ik niet meer uit mijn bedrijf had moeten halen etcetera. Och en ik weet nog wel meer.

De tijd die erop volgde was heftig. Ook grappig omdat ik de twijfel overal in waarnam. Soms zo gluiperig dat de twijfel me in de maling nam zodat het geen twijfel maar waarheid leek. Ja ja. Twijfel in de supermarkt was de grappigste. Deze in de kar of deze nemen of toch maar die mooie rode appels. Twijfel over wat te gaan eten? Het virus ging heftig te keer. Ik had ook kunnen kiezen wat mijn lichaam wilde eten, maar ik liet het twijfel de baas zijn over mijn aankopen. Tsjaa!

Nu neem ik veel sneller waar of ik de twijfel toelaat. Het virus is nog niet helemaal geïntegreerd maar ik herken het meteen. Het leek een soort verslaving om mezelf niet te laten genieten of voelen van wat er echt was. Ik heb gemerkt dat het mijn voelen tegenhield. Ik was bang om echt te voelen omdat gevoel me groots zou maken en dat leek eng.

Nou je begrijpt dat ik nu meer tijd overhoud. Zelfliefde is nu mijn influisteraar die zegt "Psssst...Tien als je het niet weet, vraag het maar aan je ziel".
En zo doe ik dat nu en het antwoordt is altijd liefdevol, zacht en krachtig. Zo FEEL ik steeds meer dat ik LEEF.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen