mail: info@10voorjezelf.nl | tel: 023-5747082 of 06-55366773

Verliefd of Zelf-Liefde

Verliefd zijn gaat over de vorm over aantrekkingskracht, over uiterlijkheden, mooie mensen, mooi gezicht, mooi lichaam, mooie woorden, afhankelijkheid etc. Vanuit meerdere lagen kunnen verliefdheden worden gecreëerd. Het gaat over de vorm, hoe de ander zich gedraagt, hoe groot, hoe oud, hoe rijk, welke baan, wat de ander zegt, eigenlijk wat je geest/mind je verteld. De geest wil het maximum haalbare hierin.

Wat doen we met die vlinders in onze buik, al die emoties, het vuur dat brandt? We verbeelden alsmaar door, schrijven gedichten, romantiek, rusteloze nachten, niet eten, het najagen om het te behouden, verzinnen hoe het nog spannender kan worden, weer opnieuw proberen, aandacht en bevestiging verlangen etc. Al deze gevoelens lijken echte gevoelens, maar zijn eigenlijk emoties van je eigen gedachtes.

Onze mind verteld dat als we de mooiste, spannendste, rijkste, jongste, gespierde, humoristische, intelligentste, sexy, zachtste of stoerste man of vrouw kunnen krijgen…we super gelukkig worden. We hebben een eigen gevormd beeld, vanuit de mind gecreëerd. We vinden onze gedachten en vaak meningen van een ander en de media hierover, heel belangrijk.

Als we oog in oog met zo’n maximum haalbaar persoon staan. Wordt de geest verliefd.
De geest die voortdurend jaagt naar wat hij denkt en verbeeld nodig te hebben. Als je deze afhankelijkheid voelt denk je dat je verliefd bent, dan lijkt het of je verbonden bent. De angst om het ook weer te verliezen zweept je op. De mind is je liefdes leider.

Wat dan wel? Als het niet helpt om aan al die bedachte emoties toe te geven, aan al die emoties die door de mind op gang gezet zijn.

De vorm loslaten, de vorm laten schieten. De verleiding en de verbeelding laten gaan, we hoeven niets te bereiken. We hoeven niets na te jagen, niets te veroveren. Waarom zouden we iets willen bereiken?

Onze geest zal tegenspartelen, het tegendeel vertellen. Onze mind zal ons vertellen dat we zonder die verliefdheid of andere uiterlijke vorm zaken, niet de moeite waard zijn. Niet gezien worden, of niet waard om van gehouden te worden. Ons denken voelt het als dramatisch als we onze verliefdheid niet kunnen krijgen of als we de mooiste en aantrekkelijkste niet kunnen veroveren. Je mind wil spanning in de verliefdheid. De geest denkt niet te kunnen leven zonder alles wat hij belangrijk vindt. Het leven is slechts zinvol voor de mind als hij iets kan najagen of kan bereiken. Die ene man of die ene vrouw die hem/haar pas echt gelukkig kan maken, om zich dan volledig te voelen.

Zoek achter je verliefdheid je werkelijke motivatie. Zoek achter je werkelijke motivatie het licht en de schoonheid, eigenlijk de werkelijke diepe schoonheid van wie jij en de ander ECHT bent.

De innerlijke verbinding gaat ver boven de vorm uit. De innerlijke verbinding is er één waarvan we meteen weten…dit is het werkelijk... Dit is werkelijker dan alle illusies die mijn mind me heeft voorgeschoteld. In plaats van onrust brengt deze Liefde dan RUST, brengt vrede, innerlijke rust en tegelijk Vrijheid. Dan stopt het jagen en vliegen, dan stopt de angst om te verliezen. Dan stopt het verhaal van “jij doet iets voor mij en dan doe ik iets voor jou”. Het geven en nemen.

We ervaren de rust en de Liefde van wie we werkelijk zijn en zien dat hierdoor ook van de ander.
Zo van: Jij en Ik zijn precies goed zoals we zijn, zonder oordeel, regels en illusies.
Als ik van mezelf geniet geniet ik ook van jou. Jij bent mij en ik ben jou.
Ik hou van mij en hierdoor ook van jou.
We hoeven nergens aan te voldoen, zonder overtuiging en teleurstelling.

LIEFDE is in essentie de verbinding van binnen uit. Dus ook de verbinding tussen twee mensen, ieder van binnen uit en dan vanuit Zelf- Liefde in verbinding met de ander.
LIEFDE is van binnen uit de eenheid ervaren, de eenheid van wie we werkelijk zijn.

Als je je hart voor jezelf opent en je goddelijke Zelf-Liefde opent en toelaat te voelen dat jouw Ziel onvoorwaardelijk van je hele mens zijn houdt.
Dan ben je verliefd op jezelf en in verbinding met de ander stroomt jouw Zelf-Liefde door je heen of verhoogt de spiegel van de ander, jouw Zelf-Liefde.

Adem naar je essentie en geef je eraan over.

Er is niets te bereiken…..je hoeft er niet hard aan te werken.

Je mens zijn laten omarmen door je eigen Liefde oftewel Ziel.

SPELEN en je ZELF- LIEFDE onvoorwaardelijk DELEN met de ander in verbinding.

Uit ervaring gedeeld door Tineke Lehman

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen