mail: info@10voorjezelf.nl | tel: 023-5747082 of 06-55366773

Dader en slachtoffer

Gisteravond vroeg ik aan mijn ziel of ik een droom mocht ontvangen welke mij nog meer zichtbaarheid in illusies kan brengen.

Mijn droom:
Ik was bij een bijeenkomst van misdadigers en ik was er ook één van hen.
Een manlijke leider legde een heel strak plan uit hoe we heel veel mensen geld afhandig konden maken.
We moesten dan steeds dat geld bij elkaar in een zak doen en in een rijdende trein leggen. Alles in een strakke timing.

Zo gezegd zo gedaan… ik ging op pad en had al snel slachtoffers gevonden. Het voelde geweldig om hun slim geld afhandig te maken en dus veel geld bij elkaar te stelen. Volgens het strakke plan moest ik mijn zak geld in de trein leggen en helaas kwam er geen trein. Ik wachten op een verstop plek en maar op mijn horloge kijken en er kwam geen trein. Vette stress…wat nu? De leider van de misdadigers was super streng en ik wist me geen raad. We zaten gevangen in ons eigen plan wat niet werkte. De meest enge beelden van slachtoffer van mijn eigen daden kwamen in de trage minuten van het wachten bij me langs.
De slachtoffers die nog verdwaasd rond liepen van hun gestolen geld, kregen door dat de daders niet weg konden komen en ze deden helemaal niets.

Ik veranderde toen in de droom van dader zijn in het waarnemen van gevoelens zowel van de daders als van de slachtoffers. Ik kon gewoon van iedereen de gevoelens meevoelen.

De misdadigers vonden een ruimte en gijzelden de slachtoffers in die ruimte. Dader en slachtoffer zaten gevangen in dezelfde kooi. Vooral de daders  hadden heftige stress en angst voor tekort en angst voor straf en angst voor de dood die er op kon volgen. Pffffff.... De slachtoffers legden zich er redelijk bij neer. Ze hadden niet het gevoel dat er vreselijke dingen gingen gebeuren.
Wat mij opviel was dat de daders allerlei regels aan de slachtoffers oplegde en toch werden ze steeds socialer omdat de slachtoffers gezellig samen aan het praten waren. Ze trokken geen muur meer bij zichzelf op en ze begonnen elkaar te zien en te begrijpen. Zowel de slachtoffers als de daders kregen compassie voor elkaar. De regels bleven gehandhaafd maar de angst vloeide weg. Toen stopte mijn droom.

Het is mijn droom en mijn conclusie is voor mij:
A.    Dader of slachtoffer zijn is niet beter of slechter, het is dus beide gevangen zijn in je eigen gekozen rol.
B.    In de droom is zelfs de dader slechter af in zijn eigen angst.
C.    De daders zijn ook slachtoffers maar als de slachtoffers hun gebruikelijke angstrol nog zouden hebben dan zijn ze ook daders ( dan krijgt de dader voeding om dader te blijven) In mijn droom is het slachtoffer zonder angst en kan de dader geen dader blijven.
D.    Mij valt op in mijn droom.. dat de dader zelfs sociaal met compassie kan worden en als vervolg ook zijn angst loslaat en wat erna gebeurt is voor je eigen verbeelding.
E.   Het was een boeiend gevoel om nu eens in de schoenen van een misdadiger te     staan..brrrr...geef mij maar mijn oude vertrouwde slachtoffer zonder angst gevoel. En toch was dit nodig voor mij om de dualiteit steeds dieper te begrijpen. yessss.

Met een heldere groet van Tineke Lehman

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen