mail: info@10voorjezelf.nl | tel: 023-5747082 of 06-55366773

ZELFLIEFDE om iets nieuws in je leven te brengen

De laatste maanden krijg ik veel mensen naar me toe met een leeg gevoel omdat ze niet weten wat voor werk ze willen gaan doen. Vaak na een keus van stoppen van hun oude werk. De meeste mensen gaan dan heftig in hun hoofd en internet zoeken en proberen het nieuwe haast af te dwingen uit een bepaalde angst voor tekort. Bij nog niemand van mijn cliënten is het hiermee gelukt om leuk werk te vinden.

 

Het duurt dan even voordat het kwartje valt van het belangrijke dat je eerst door de fase van ‘het niet meer weten’ mag gaan. Alléen dan (is mijn visie) kun je open staan voor iets nieuws. Om iets echt waardevols te creëren is zelfacceptatie vele malen belangrijker dan het focussen van je gedachten of je wil bij het zoeken. Je kunt niet iets creëren dat je niet bent.

Zelfacceptatie is een vorm van liefde. Liefde voelt als de grootste magneet voor positieve
veranderingen in ons leven. Als je van jezelf houdt, komt de rest vanzelf. Als je van je zelf houdt weet je welke stap stap je kunt zetten. Als je jezelf kunt waarderen om wie je nú bent, met al je zogenaamde ‘eigenaardigheden’ en ‘onvolkomenheden’, trek je automatisch een werkelijkheid aan die jou waardeert en liefheeft. En ik spreek uit ervaring.
Als je niet probeert te zoeken vanuit een defensieve houding van: ‘het moet anders’ of ‘het moet beter’. Dan is er geen ruis tussen jou en het laten ontstaan van nieuw werk.

Het is zo fijn om nieuw werk te laten ontstaan vanuit liefde en zelfacceptatie. Heerlijk je je eigen energie voelen, voelen hoe mooi en oprecht je bent, nú al. Dat is eigenlijk alles. De sparkel in jezelf weer voelen. Ik vraag dan in een sessie “wat voelt de ECHTE ….(naam) die je bent op dit moment?
De ECHTE is dan je ziel. Je ziel in jou die zo onvoorwaardelijk van jou houdt. Je ziel die je altijd ondersteunt. Je ziel die je aanmoedigd om dieper te voelen hoe mooi en creatief je bent. Ik voel het dan zelf en dan kan ik bijna niet meer praten omdat het zoooo fijn is.
Dan kan ieder even ontspannen en het strenge ‘willen’ helemaal loslaten.
Pas dan kan er iets ontkiemen wat werkelijk bij jou past.


Ontkiemen in jouw psychische én materiële werkelijkheid. Het is voor mij niet zozeer doen, maar laten.
Het is niet zozeer willen, maar simpel loslaten.
Als je het ziet en toe laat is het alléén maar zaaaaaacht en lief en simpel.
mmmmmmmmm

Vanuit mijn liefde voor de mensheid geschreven.

Tien van 10 voor jezelf

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen